Usein kysyttyä

Miten voin varata itselleni ajan verkossa?

Verkkoajanvaraus löytyy osoitteesta https://ajanvaraus.mehilainen.fi. Pääset ajanvaraukseen myös www.mehilainen.fi-etusivulta klikkaamalla "Ajanvaraus"-painiketta, tai www.omamehilainen.fi-palvelun kautta.

Asiointirooli

Valitse verkkoajanvarauksen päänäkymästä "Yksityisasiakas" tai "Työterveysasiakas" asiointiroolisi mukaisesti. Oletuksena palvelu tarjoaa kuluvan päivän yksityisasiakasaikoja yleislääkärille. Lisäksi palvelu kohdistaa tarjotut ajat automaattisesti tunnistetun sijainnin perusteella. Työterveysasiakkaille palvelu tarjoaa työterveyssopimuksen mukaisen oletuksena nimetyn työterveyshoitajan aikoja.

Ajanvaraus

Valitse haluamasi lääkäri tai vastaanottaja joko kirjoittamalla vastaanottajan nimi tai erikoisala vihreään kenttään. Voit tarkentaa hakua vaihtamalla paikkakuntaa tai aluetta, tai lisäämällä ko. kenttään toimipisteen nimen. Valitse haluamasi päivä kalenterinäkymästä. Päivä näkyy vihreänä, mikäli hakuehtojesi mukaisia aikoja on vapaana.

Hakuehtojen tarkennus

Tarkenna hakuehtoja "Lisähakuehdot"-kohdasta. Voit halutessasi valita vakuutusyhtiösi sekä täydentää mahdolliset maksusitoumus- ja palvelusetelitiedot. Voit lisäksi valita toiveen vastaanottajan sukupuolesta ja kielitaidosta.

Ajanvarauksen vahvistaminen

Valitse haluamasi vastaanottaja ja sinulle sopiva aika painamalla "Varaa"-painiketta. Syötä puuttuvat tiedot, ja vahvista ajanvaraus painamalla "Vahvistan varaukseni" -painiketta. Saat sähköpostivahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos vahvistusta ei kuulu, otathan tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun numeroon 010 414 00.

Miksi en saanut varausvahvistusta sähköpostitse?

Tehdessäsi varausta, tarkistathan varausvahvistussivulta, että syöttämäsi sähköpostiosoite on oikein. Mikäli osoite on oikein, käy tarkistamassa sähköpostisi roskapostikansio, sekä mahdolliset muut välilehdet, kuten tarjoukset. Mikäli olet vastaanottanut varausvahvistusviestisi väärälle välilehdelle, suosittelemme että hyväksyt Mehiläisen luotettavaksi lähettäjäksi.

Mitä tarkoittaa työterveyteen liittyvissä ajanvarauksissa oranssi painike; asiakkaan tulisi varautua maksamaan itse?

Työnantajasi määrittää mitkä palvelut kuuluvat työterveyssopimukseesi. Jos valitsemasi palvelu ei kuulu työterveyssopimukseesi, näkyy varauspainike järjestelmässä oranssina. Palvelun voi varata, mutta vastaat kustannuksista itse. Huom! Kaikissa tapauksissa järjestelmä ei pysty päättelemään kuuluko palvelu työnantajasi määrittelemän työterveyssopimuksen piiriin. Tarvittaessa asian voi tarkistaa työnantajalta tai soittamalla Mehiläisen työterveyden asiakaspalveluun numeroon 010 414 0666.

Esimerkiksi useat työterveyssopimukset eivät kata erikoislääkärikäyntejä ilman työterveyslääkärin lähetettä, jolloin vastaanottokäynnin kuluista vastaa asiakas itse. Selvitäthän tarvittaessa oman sopimuksesi ehdot työnantajaltasi.

Voinko varata ajan toimenpiteeseen verkkoajanvarauksesta?

Toimenpideaikoja, kuten vatsalaukun tähystyksiä, luomen poistoja ja muita pienkirurgisia toimenpiteitä ei valitettavasti ole mahdollista varata verkkoajanvarauksen kautta, vaan toimipisteestä puhelimitse 010 414 0112. Toimenpiteeseen saattaa liittyä ennakkovalmistautumista, ja nämä ohjeet saat toimipaikan toimenpideaikoja antavalta henkilöltä. Myös ajan pituus saattaa vaihdella tavallisesta vastaanottoajasta.

Voinko varata useamman ajan verkkoajanvarauksessa? Miten?

Voit varata maksimissaan 10 aikaa. Ajanvarausta itsellesi voit jatkaa ensimmäisen ajanvarauksen vahvistussivun alareunassa olevan "Varaa aika samalle potilaalle" -painikkeen avulla. Jos haluat varata uuden ajan esim. perheenjäsenellesi, valitse "Varaa aika toiselle potilaalle".

Miten voin perua varaamani ajan?

Lue lisää ajanvarauksen peruuttamisesta >>

Voinko varata ajan toisen henkilön puolesta / toiselle henkilölle?

Voit varata ajan toiselle henkilölle esim. jollekin perheen jäsenistäsi perheenjäsenistäsi. Varausta tehtäessäsi tehdessäsi muista syöttää asiakastietoihin sen henkilön henkilötunnus, jolle olet aikaa varaamassa.

Miten toimin ajanvarauksessa jos haluan maksaa käyntini palvelusetelillä tai maksusitoumuksella?

Valitse ajanvarauskalenterin alla olevasta "Lisähakuehdot"-kentän alasvetovalikosta joko maksusitoumuksen tai palvelusetelin tarjoaja. Ajanvarausohjelma ottaa valintasi huomioon ja ehdottaa palveluita, jotka voi maksaa valitulla maksutavalla.

Miten toimin jos haluan palvelua muulla kuin suomenkielellä?

Voit valita "Lisähakuehdot"-kentästä vastaanottajan kielitaidon. Ajanvarausjärjestelmä näyttää sen jälkeen valitsemasi kielitaidon perusteella vapaiden vastaanottajien ajat.

Toimiiko palvelu myös matkapuhelimella tai tablettitietokoneella?

Palvelu mukautuu päätelaitteen näytön kokoon, joten palvelua on miellyttävä käyttää myös älypuhelimella tai tablettitietokoneella. Erillistä sovellusta ei tarvitse ladata vaan palvelu löytyy myös mobiililaitteilla suoraan osoitteesta https://ajanvaraus.mehilainen.fi tai www.mehilainen.fi-etusivulta. Voit myös tallettaa osoitteen mobiililaitteesi tai tablettitietokoneesi suosikkeihin jolloin löydät sen entistäkin helpommin.

Lääkärin saama asiakasarvio ja suositukset

Lääkärin kuvan yhteydessä näytetään lääkärin saama asiakasarvio, esim. 9.1/10. Asiakasarvio on lääkärin suositteluindeksikyselyssä (NPS) saamien arvosanojen keskiarvo, jota verrataan parhaaseen mahdolliseen keskiarvoon 10. Arvio näytetään, jos vastauksia on tullut vaadittu vähimmäismäärä. Sitaatit ovat asiakkaidemme antamia suosituksia lääkäreistä.

Lue lisää NPS-kyselystä

Katso muut usein kysytyt kysymykset